Welkom op mijn website!
Mijn naam is Suzanne Maas. Ik werk als leerkracht op een basisschool in Delft en ontwerp en ontwikkel lesmateriaal voor het basisonderwijs.
Bij het ontwerpen en ontwikkelen van educatief materiaal kan ik mijn passie voor ontwerpen en creëren kwijt. Vanuit mijn opleiding bouwkunde aan de TU Delft en werkervaring als stedenbouwkundig ontwerper ben ik geoefend in het ontwerpen, het out-of the-box denken en het ontwikkelen van modellen en varianten. Ook ben ik hierdoor vaardig in het werken met grafische programma’s en het opmaken van lesmaterialen.
Ruim zes jaar geleden besloot ik het roer radicaal om te gooien en te kiezen voor een baan als juf in het basisonderwijs. Inmiddels sta ik alweer een aantal jaren met veel plezier voor de klas in verschillende groepen. Kennis van de praktijk en persoonlijke ervaringen als leerkracht zijn waardevolle input bij het bedenken en ontwikkelen van lesmateriaal.
In educatief ontwerp komen deze twee werelden bijeen: creatief denken en praktijkervaring.
Wat kan ik voor jou betekenen?
Lesmaterialen
Voor het basisonderwijs heb ik verschillende lesmaterialen ontwikkeld, met name op het vlak van ICT en techniek. Hierbij vind ik het belangrijk dat:
- lesmaterialen aansluiten op leerdoelen en thema’s uit de klas. Ze moeten kinderen aanspreken en aansluiten op hun belevingswereld.
- er op gedifferentieerd niveau met het materiaal kan worden gewerkt.
- lesmaterialen gemakkelijk en praktisch bruikbaar zijn in de klas. Materialen moeten tegen een stootje kunnen, schoongemaakt kunnen worden en handig en compact kunnen worden opgeborgen.
Klik hier om door te gaan naar de lesmaterialen.
Heb je specifieke wensen voor lesmateriaal? Ik denk graag met je mee. Via het contactformulier kun je me benaderen.
Lessen en workshops
Ik verzorg workshops ICT, ICT-practica voor leerlingen en lessen digitale geletterdheid op scholen. Je kunt me benaderen als school of als stichting als je meer wilt weten over de inzet van digitale geletterdheid in het basisonderwijs.
Daarnaast verzorg ik ICT-practica voor leerlingen uit verschillende groepen. In een ICT-practicum rouleren de leerlingen langs verschillende materialen en lessen op het vlak van ICT. Zo krijgen ze de kans om met alle materialen te werken en te experimenteren.
Tot slot verzorg ik lessen digitale geletterdheid op scholen. Deze lessen bestrijken de verschillende domeinen van digitale geletterdheid: ICT-basisvaardigheden, mediawijsheid, computational thinking en informatievaardigheden. De lessen, geschikt voor verschillende groepen van de basisschool, zijn een combinatie van inhoudelijke informatie gecombineerd met praktische verwerking. De lessen kunnen ook worden gecombineerd met een ICT-practicum.
Neem bij vragen of interesse contact op via het contactformulier.