Pro-Bot opdrachtkaarten

De Pro-Bot is de opvolger van de Blue-Bot. Deze robot is zowel op het apparaat als via de tablet te programmeren. Het leuke is dat je zowel de rijafstand als de draaihoek kunt instellen. En dat je aan de bovenzijde een stift kunt insteken, zodat de robot zijn eigen gereden route tekent. Deze robot is hierdoor erg bruikbaar om (geometrische) figuren mee te maken en te oefenen. Hierbij leren de leerlingen omgaan met wiskundige begrippen als afstand, draaihoek, type hoeken en namen van geometrische figuren. Daarnaast trainen ze het stapsgewijs denken, door het gebruik van algoritmes.

  • De 35 opdrachtkaarten bevatten een doordachte opbouw qua moeilijkheidsgraad. Van het programmeren van een eenvoudig vierkant, via driehoeken, een parallellogram, naar vijfhoeken, sterfiguren, etc.
  • De set bevat ook kaarten met creatieve opdrachten, bijvoorbeeld het tekenen van een letter of cijfer, een dier of een robot.
  • De Pro-Bot opdrachtkaarten zijn heel geschikt om in te zetten in de hogere groepen van de basisschool of in verrijkingslessen en plusgroepen.
  • De 35 opdrachtkaarten (exclusief Pro-Bot) worden geleverd in een handig doosje.

De prijs van een set is € 49,-. Bestel deze set hier.

Aan het werk met de Pro-bot

Afbeelding 1 van 9

In deze video van meester Sander wordt uitleg gegeven over de Pro-bot.